Pēc Ventspils Digitālā centra parauga projekta ietvaros izveidots centrs Daugavpilī | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Pēc Ventspils Digitālā centra parauga projekta ietvaros izveidots centrs Daugavpilī

Otrdien, 2. aprīlī, Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils Digitālais centrs” direktora vietnieks Raitis Roze piedalījās Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam projekta LLI-089 noslēguma konferencē “Bibliotēka digitālajā laikmetā: tradīcijas un inovācijas”. Šī projekta ietvaros Daugavpilī tika izveidots arī “Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs”, kuru veidojot par paraugu tika ņemts Ventspils Digitālais centrs.

Ventspils Digitālā centra pārstāvis tika aicināts konferences dalībniekus iepazīstināt ar iestādes pieredzi bērnu un jauniešu interešu izglītības programmu īstenošanā. 

Projektu īstenoja Latgales Centrālā bibliotēka ar sadarbības partneriem Latvijā un Lietuvā. Tās vadītāja Jeļena Šapkova centra izveidi, ņemot par paraugu Ventspils Digitālā centra īstenotās aktivitātes, raksturo šādi: “Veidojot savu Ģimenes digitālo aktivitāšu centru, Latgales Centrālā bibliotēka ir rūpīgi pētījusi Ventspils Digitālā centra piedāvājumu dažāda vecuma bērniem un jauniešiem, atzīstot Digitālo centru par ilggadēju un aktīvu inovāciju virzītāju jaunās paaudzes digitālo kompetenču sekmēšanā Latvijā. Tika analizēts centra nodarbību tematiskais spektrs un saturs, īpaši pievēršoties LEGO robotikas un 3D modelēšanas nodarbībām, jo tieši šī satura nodarbības projekta gaitā tika izstrādātas arī Latgales Centrālajā bibliotēkā, iepērkot attiecīgo aprīkojumu, apmācot mentorus un sagatavojot nodarbību metodoloģiju. Domājot par sava Ģimenes digitālo aktivitāšu centra turpmāko attīstību pēcprojekta fāzē, bibliotēka ir pētījusi arī Digitālā centra īstenoto digitālās mājturības programmu nolūkā pārņemt un pielāgot labas prakses piemērus savām iespējām un vajadzībām.”

Konference tika organizēta Daugavpils Universitātē ar mērķi iepazīstināt bibliotēku nozares speciālistus un citus interesentus ar projekta rezultātiem un diskutēt par mūsdienu digitālā laikmeta bibliotēkām kā par tradicionālu un inovatīvu informacionālo pakalpojumu sniedzējām.