Sākas reģistrēšanās pavasara IT skoliņai “Eksperiments” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Sākas reģistrēšanās pavasara IT skoliņai “Eksperiments”

Saulīte lutina arvien vairāk, manāmi jau pirmie pavasara vēstneši un tas nozīmē, ka skolēnu pavasara brīvlaiks vairs nav aiz kalniem! Turpinot tradīciju skolēnu brīvdienās piedāvāt inovatīvas tehnoloģiju nodarbības, Ventspils Digitālais centrs aicina arī šoreiz bērnus atpūtu no skolas apvienot ar jauniem radošiem izaicinājumiem.

Šogad  pavasara IT skoliņas nosaukums ir “Eksperiments” un nodarbības notiks 11., 13. un 15. martā. Tehnoloģiju nodarbībās Digitālā centra pedagogi rosinās bērnus veikt eksperimentus, pielietojot dažādas tehnoloģijas un programmas, kā arī iegūt jaunas zināšanas un prasmes. Pavasara IT skoliņā skolēniem būs iespēja darboties programmējamo ierīču "Makey Makey" eksperimentu stacijās, veidot 3D hologrammas un virtuālās realitātes brilles, izstrādāt spēli mobilajā tālrunī un video mīmus, veikt vizuālus eksperimentus programmās “Krita” un “Roblox”, radoši izpausties “Minecraft” vidē, kā arī strādāt optisko ilūziju darbnīcā. Tāpat bērniem būs iespēja piedalīties papīra pārvērtībās un izmēģināt virtuālā grafiti mākslu.  Kā vienmēr nodarbībās neiztikt bez robotiem, kuri arī šoreiz radošajās darbnīcās demonstrēs savu plašo pielietojumu.

Dalībnieku grupas un norises laiki:

  • 1.grupa: sešgadnieki un 1. klašu skolēni no plkst. 9.00 līdz plkst. 10.00;
  • 2.grupa: 2. – 4. klašu skolēni no plkst. 10:30 līdz plkst. 12.30 un no plkst.13.00 līdz plkst. 15.00;
  • 3.grupa: 5. – 6. klašu skolēni un
  • 4.grupa: 7. – 12 .klašu skolēni: no plkst. 15:30 līdz plkst. 17.30.

Pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstam, Ventspils skolēniem nodarbības ir bezmaksas. Savukārt citu pilsētu vai novadu skolēniem maksa par 1 nodarbību ir 4,00 EUR jeb 12,00 EUR par visām Pavasara IT skoliņas nodarbībām.

Pieteikties Pavasara IT skoliņai “Eksperiments" iespējams līdz 7.martam elektroniski www.ej.uz/pavasaraskolu2019 vai klātienē Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3. Vietu skaits grupās ir ierobežots. Pēc reģistrācijas beigām ar katru dalībnieku sazināsies Digitālā centra pārstāvis, lai sniegtu informāciju par ieskaitīšanu grupā un citām aktualitātēm.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar Venrspils Digitālo centru pa tālr. 63607607, rakstot uz e-pastu vdc@ventspils.lv vai Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, Ventspilī.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra rīkotās pavasara IT skoliņas laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija.

Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils pilsētas pašvaldības portālā www.ventspils.lv un Ventspils Digitālā centra lapā www.digitalaiscentrs.lv, kā arī pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook.com, Twitter.com, Draugiem.lv un Instagram.com.

Jums ir tiesības pieprasīt neizmantot vai dzēst, ja tas ir tehniski iespējams, minēto fiksāciju ar Jūsu personas datiem.

Pārzinis: Ventspils Digitālais centrs, Akmeņu iela 3, Ventspils, LV – 3601, e-pasts: vdc@ventspils.lv.