Uzzināja par elektronisko parakstu un tā iespējām | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Uzzināja par elektronisko parakstu un tā iespējām

Trešdien, 16. janvārī, Ventspils Digitālo centru apmeklēja interesenti, lai uzzinātu plašāk par elektronisko parakstu, tā veidiem un izmēģinātu to lietošanu praktiski.

Drošs elektroniskais paraksts (e-paraksts) nodrošina iedzīvotājiem un uzņēmējiem ātrāku saziņu ar valsts iestādēm un pašvaldībām, kā arī pieeju elektroniskajiem pakalpojumiem. Ar elektroniskā paraksta palīdzību iespējams viegli un ātri parakstīt dažādus dokumentus un iesniegt tos iestādēm attālināti, nedrukājot dokumentu un ietaupot laiku.

Pasākuma apmeklētājus par elektroniskā paraksta iespējām informēja Ventspils Digitālā centra speciāliste Dace Bergmane, kas pastāstīja gan cik vienkārši iegūt elektronisko parakstu, gan  par tā iespējām.

Pasākumu apmeklētāju vidū bija galvenokārt vecāki, kuri bija ieradušies, lai uzzinātu vairāk par iespēju bērnus pieteikt mācībām elektroniski, nosūtot izglītības iestādei iesniegumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu.

Tie iedzīvotāji, kas nevarēja apmeklēt Ventspils Digitālā centra pasākumu, var to noskatīties video ierakstā: www.ej.uz/eparakstsVDC.