Ventspilī viesojās Zinātnes un eksperimentu centra “VilVite” pārstāvji | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspilī viesojās Zinātnes un eksperimentu centra “VilVite” pārstāvji

Ceturtdien, 28. novembrī, un piektdien, 29. novembrī, Ventspils Digitālajā centrā pieredzes apmaiņas vizītē viesojās Zinātnes un eksperimentu centra “VilVite” pārstāvji no Bergenas, lai iepazītos ar Ventspils Digitālā centra darbību un plānotajām aktivitātēm topošajā Zinātnes un inovāciju centrā, kā arī, lai pārrunātu plānotās sadarbības aktivitātes.

Šobrīd Ventspilī, Liepājā, Cēsīs un Daugavpilī ar Norvēģijas finanšu instrumenta palīdzību top Zinātnes centri, un katram no tiem ir savs partneris Norvēģijā. Ventspils partneris ir Zinātnes un eksperimentu centrs “VilVite”.  Ventspils Digitālā centra pārstāvji šogad jau viesojās Norvēģijā, lai apskatītu zinātnes centru Bergenā, šoreiz “VilVite” pārstāvji ieradās apmaiņas vizītē Ventspilī.

“VilVite” centrs darbojas STEM jomā, savukārt Ventspils Digitālais centrs – IKT jomā. Plānotās aktivitātes, izglītības programmas un eksponāti topošajā Zinātnes un inovāciju centrā Ventspilī būs STEM un tehnoloģiju jomā, līdz ar to Digitālais centrs var pārņemt vērtīgu un praksē balstītu pieredzi no partnera Bergenā. Tāpat “VilVite” pārstāvji novērtēja plašo tehnoloģiju pulciņu piedāvājumu Ventspils skolēniem un atzina, ka šī pieredze savukārt būtu noderīga viņiem.

Digitālais centrs un partneri Norvēģijā drīzumā uzsāks kopīgas aktivitātes, lai strādātu pie dažādiem satura jautājumiem.

Pasākumu finansē EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti.