Ventspilnieki starp labākajiem nākotnes digitālo profesiju projektu autoriem | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspilnieki starp labākajiem nākotnes digitālo profesiju projektu autoriem

Ar svinīgo apbalvošanu noslēdzies Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA), “Microsoft Latvia” un Latvijas IT Klastera organizētais konkurss “Digitālās prasmes nākotnes darbam 2019”. Dažādu vecuma grupu jaunieši izstrādāja projektus vairākās nākotnes digitālajās profesijās. Starp pieciem labākajiem darbiem arī divi ventspilnieku veikumi.

Jauniešu un viņu skolotāju svinīgā apbalvošana notika Datorikas skolotāju konferences laikā, VEF Kultūras pilī. Par labāko tika atzīts Endijs Bertāns no Ventspils Tehnikuma (skolotāja Māra Kalneja), kurš izstrādāja projektu “Mākslīgā intelekta attīstītājs - profesija ar soli nākotnē”.  Savukārt trešo vietu ieguva trīs jaunieši, viena no tām Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju pulciņa dalībniece Rebeka Betija Tamberga (skolotājs Inguss Blaudums) ar projektu “Rebeka - robotu treneris”.

Visi pieci labāko projektu autori balvā saņēma dāvanu kartes tehnoloģiju iegādei LMT veikalā. Pirmās vietas ieguvēja E.Bertāna skolotāja no Ventspils Tehnikuma – Māra Kalneja balvā saņēma apmaksātu dalību, tai skaitā ceļa izdevumus un uzturēšanos, organizācijas All Digital rīkotajā konferencē „All Digital summit 2019” Boloņā, Itālijā, 2019. gada oktobrī. 

Pasākuma apmeklētāji klātienē varēja arī iepazīties ar šā gada konkursu “Ventspils IT izaicinājums 2019”, šā gada jaunajiem izaicinājumiem, lai jau 2. septembrī reģistrētos konkursam un cīnītos par ievērojamu balvu fondu: 12 000  EUR. Vairāk informācijas: www.ventspilsitc.com.

Foto : Māris Lazdāns.