Ventspils Digitālajā centrā Ēnu dienā ēnotāju rekords | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālajā centrā Ēnu dienā ēnotāju rekords

Ik gadu Ventspils Digitālais centrs piedalās Junior Achievement Latvija (JA Latvija) organizētajā Ēnu dienā, sniedzot iespēju bērniem ieskatīties dažāda profila speciālistu ikdienā un uzzināt vairāk par IKT nozari Ventspilī. Šogad skolēni bijuši īpaši atsaucīgi – speciālistu dienas gaitām līdzi sekoja 11 skolēni.

Ēnu dienu Ventspils Digitālajā centrā atklāja uzņēmuma direktore Elīna Kroņkalne, kas iepazīstināja skolēnus ar iestādi, tā sniegtajiem pakalpojumiem un darbības jomām.

Speciālistus ēnot bija ieradušies skolēni no Ventspils, Piltenes, Tārgales un pat Kuldīgas. Vispieprasītākās specialitātes jauniešu vidū bija datorsistēmu un datortīklu administrators un informācijas sistēmu uzturētājs, šīs profesijas ēnot bija pieteikušies 6 skolēni. Bērnu interesi raisīja arī maketētāja, projekta vadītāja un lietvedības speciālista profesija.

 Ēnu diena ir lieliska iespēja jauniešiem jau laikus iepazīt savas nākotnes profesijas specifiku. Kā atzīst skolēni, dalība Ēnu dienā ir interesanta un vērtīga pieredze, kas atvieglo lēmumu pieņemšanu turpmāko studiju izvēlē.