Aicina piedalīties aptaujā par Ventspils Zinātnes centra nosaukumu | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Aicina piedalīties aptaujā par Ventspils Zinātnes centra nosaukumu

Atsaucoties uz š.g. 20.augusta Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijas ierosinājumu, tiek organizēta aptauja par iespējamo Ventspils Zinātnes centra nosaukumu.

Ikviens tiek aicināts ar “Jā” vai “Nē” atbildēt uz jautājumu: 

Vai, Jūsuprāt, Ventspils Zinātnes centra nosaukums varētu būt “VIZIUM”?

Aptauja līdz š.g. 9.septembrim norisinās Ventspils pilsētas pašvaldības portālā www.ventspils.lv sadaļā “Lielā aptauja”, kā arī Facebook.com/ventspilslv. Tāpat iedzīvotāji savu viedokli var izteikt, zvanot uz Iedzīvotāju informācijas centru pa tālr. 63601270.

Nosaukums “VIZIUM” atvasināts no vārdiem Ventspils – “V”, Inovāciju – “I”, Zinātnes – “ZI” un centrs (centrum) – “um”. Nosaukums “VIZIUM” simbolizē – vīziju, misiju, vērtību, komunikāciju, mērķtiecību, efektivitāti un identitāti.

Par Zinātnes un inovāciju centru:

Zinātnes un inovāciju centra būvniecība tiek realizēta ar Ventspils pilsētas pašvaldības, Latvijas valsts un vairāku Eiropas Savienības fondu finansējumu. No kopējās ēkas platības 6270m2 Zinātnes centrs aizņems 4485m2, bet Inovāciju centrs aizņems 1785m2.

Zinātnes centrā ekspozīciju zālē tiks izvietoti vairāk nekā 80 izglītojoši un interaktīvi eksponāti, tiks organizēti zinātnes šovi un tehniski radošās darbnīcas, būs pieejamas mācību telpas, laboratorijas, konferenču telpas. Zinātnes centra ekspozīcijas būs pieejamas plašai sabiedrībai – kā Latvijas, tā ārvalstu viesiem. Savukārt inovāciju centrā plānots attīstīt uzņēmējdarbību veicinošās aktivitātes, izveidot universālas biroja telpas jauno uzņēmēju piesaistei un atbalstam, jaunu darbavietu radīšanai. Liela daļa no centra telpām tiks nodota komersantu - lielākoties informācijas tehnoloģiju jomā strādājošu uzņēmēju rīcībā.

Jaunajā Zinātnes un inovāciju centrā plānots radīt aptuveni 120 jaunas darba vietas Ventspilī. Inovāciju centrā paredzētas nomas telpas jaunajiem uzņēmējiem ar 90 jaunām darbavietām, bet Zinātnes centrā būs ap 30 jaunām darba vietām.

Plānots, ka Zinātnes un inovāciju centrs durvis apmeklētājiem vērs 2022.gada pavasarī.