“Dienas bez rindām” ietvaros tiks organizēts vebinārs par e-paraksta lietošanu | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

“Dienas bez rindām” ietvaros tiks organizēts vebinārs par e-paraksta lietošanu

No 19. līdz 25. oktobrim notiks ikgadējā akcija “Dienas bez rindām”, kam šogad dots vadmotīvs “Darīt digitāli – Tavs jaunais dzīvesveids!”. Ventspils Digitālais centrs aicina piedalīties vebinārā par eParaksta lietošanu un tiešsaistes semināros, kuros stāstīs un rādīs dažādus digitālos risinājumus, ko piedāvā valsts pārvaldes un pašvaldību iestādes.

Drošs elektroniskais paraksts jau kļuvis par komersantu, valsts un pašvaldība iestāžu, kā arī daudzu privātpersonu ikdienu. Tas ļauj ne vien ietaupīt finanšu resursus, kas nepieciešami papīra veida dokumentu – iesniegumu, līgumu, aktu un citu dokumentu nogādāšanai adresātam, kā arī arhivēšanai un uzglabāšanai, bet vēl būtiskāk - eParaksta lietošana nodrošina oficiālās saziņas veikšanu attālināti, ātri un ērti, jebkurā laikā un vietā.

Digitālais centrs aicina ikvienu interesentu ceturtdien, 22. oktobrī, plkst. 14:00 piedalīties tiešsaistes seminārā ZOOM platformā, kurā būs iespēja uzzināt, kas ir eParaksts un tā rīki, kā to iegūt un lietot un kā elektroniski parakstīt un pārbaudīt dokumentus. Lai pieteiktos semināram, nepieciešams aizpildīt pieteikšanās anketu šeit: www.adre.se/eparaksts. Pēc reģistrēšanās uz norādīto e-pastu tiks nosūtīta visa nepieciešamā informācija, lai pieslēgtos semināram. Apmācības tiek organizētas sadarbībā ar VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”.

Papildus tam visas nedēļas garumā būs iespēja piedalīties dažādos tiešsaistes semināros par digitāliem risinājumiem un iespējām. Katru dienu vebināra tiešraide tiks ievietota vietnes www.mana.latvija.lv pirmajā lapā. Vebināru ieraksti tiks saglabāti gan mana.latvija.lv, gan YouTube kanālā.

Tiešsaistes vebināri:

  • 19. oktobrī plkst. 10:00 – akcijas atklāšana.
  • 20. oktobrī plkst. 10:00 – kultūras.
  • 21. oktobrī plkst. 10:00 – nodarbinātība.
  • 22. oktobrī plkst. 10:00 – uzņēmējdarbība.
  • 23. oktobrī plkst. 10:00 – vides aizsardzība.

Ar detalizētu vebināru programmas saturu variet iepazīties šeit: www.adre.se/programma.

Kā vienmēr ventspilnieki tiek gaidīti Ventspils Digitālajā centrā, ja radušies kādi neskaidri jautājumi par e-pakalpojumu un tehnoloģiju lietošanu.

Akciju organizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar iestādēm, pašvaldībām un bibliotēkām visā Latvijā, un tās mērķis ir mudināt sabiedrību pieteikt valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus elektroniski, kā arī izmantot valsts piedāvātos digitālos rīkus ikdienas dzīves situāciju ērtākai un ātrākai risināšanai tiešsaistē.