“Digitālajos svētkos” varēs iepazīties ar “Ventspils IT izaicinājumu 2020” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

“Digitālajos svētkos” varēs iepazīties ar “Ventspils IT izaicinājumu 2020”

Sestdien, 1. augustā, no plkst. 12:30 līdz 16:00 Digitālajos svētkos būs iespējams satikt arī Ventspils IT izaicinājuma pārstāvjus un uzzināt plašāk par konkursa aktualitātēm.

Ventspils IT izaicinājuma stendā būs iespēja iegūt informāciju par konkursu, kā tajā piedalīties un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem. Bērniem būs iespēja piedalīties konkursā un pārbaudīt savas zināšanas ne tikai tehniskos, bet arī atjautības uzdevumos. Visi dalībnieki tiks pie mazām balviņām, bet no visiem pareizo atbilžu iesniedzējiem tiks izlozēta galvenā balva, lai turpinātu attīstīt bērnu un jauniešu tehnisko un radošo domāšanu.

Šogad tehnoloģiju konkursa neklātienes kārta norisināsies no 2. septembra, savukārt fināls notiks no 11. līdz 13. novembrim Ventspilī. Konkursā pieteikties aicināti skolēni no 1. līdz 12. klasei. Šogad savas zināšanās un prasmes pārbaudīs dalībnieki no četrām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

Konkurss “Ventspils IT izaicinājums” ik gadu gūst arvien plašāku jauniešu interesi. Kopš 2016. gada, kad konkurss norisinājās pirmo reizi un tajā piedalījās 275 komandas, komandu skaits ir gandrīz dubultojies. 2019. gadā konkursā piedalījās jau 533 komandas.

Digitālo svētku ietvaros notiks radošas darbnīcas, būs iespēja vērot zinātnes šovus un tehnoloģiju paraugdemonstrējumus, spēlēt tehnoloģiju spēles, piedalīties robotu skolā, iegrimt virtuālajā realitātē un daudz ko citu.