Aicina Ventspils skolēnus pieteikties tehnoloģiju konkursam “DigITiņš 2020” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Aicina Ventspils skolēnus pieteikties tehnoloģiju konkursam “DigITiņš 2020”

Ventspils Digitālais centrs aicina Ventspils jauniešus pārbaudīt savas zināšanas radošā tehnoloģiju konkursā “DigITiņš 2020”. Konkurss norisināsies “Digitālās nedēļas” ietvaros, kas šogad notiks no 23. līdz 27. martam.

Konkursā aicināti piedalīties Ventspils vispārizglītojošo skolu skolēni no 1. līdz 12. klasei, Ventspils Mūzikas vidusskolas un Ventspils Tehnikuma audzēkņi. Konkursa mērķis ir iedvesmot jauniešus un panākt skolēnu zināšanu, prasmju, iemaņu un radošuma attīstību, praksē pielietojot dažādas digitālās tehnoloģijas problēmsituāciju risināšanā.

Skolēni aicināti pieteikties un startēs četrās vecumu grupās:

  • no 1. līdz 3. klasei – A grupā;
  • no 4. līdz 6. klasei – B grupā;
  • no 7. līdz 9. klasei – C grupā;
  • no 10. līdz 12. klasei vai 1. līdz 4. kursam – D grupā (tajā skaitā Ventspils Mūzikas vidusskolas un Ventspils Tehnikuma audzēkņi).

Konkursā var piedalīties 3 komandas no vienas skolas katrā vecuma grupā.

Veidojot komandas jāievēro:

  • A un B grupai: komandu veido 3 skolēni, kur viens no komandas ir kapteinis.
  • C un D grupai: komandu veido 4 skolēni, kur viens no komandas ir kapteinis, un komandā ir vismaz viens puisis un viena meitene.

Šoreiz konkursa jaunākajiem dalībniekiem, A un B grupai, būs jāpilda uzdevumi par dažādām tēmām: IKT iekārtām un to funkcijām, drošību internetā, algoritmiem, meklēšanu internetā, bet C un D grupai jāizstrādā digitāls projekts, izmantojot tiešsaistē pieejamu rīku.

Reģistrēties konkursam iespējams no 2. līdz 15. martam, aizpildot reģistrēšanās anketu šeit: www.ej.uz/digitins2020

Komandas, kas būs reģistrējušās konkursam, atbilstoši vecuma grupai tiks aicinātas klātienē pārbaudīt savas informācijas tehnoloģiju zināšanas:

  • A grupa Ventspils Digitālajā centrā 23. martā plkst. 9:00 – 12:00;
  • B grupa Ventspils Digitālajā centrā 24. martā plkst. 9:00 – 12:00;
  • C un D grupai konkurss norisināsies Ventspils Jaunrades namā 27. martā plkst. 10:00 – 15:30.

Labākās A un B vecuma grupu komandas tiks apbalvotas konkursa norises dienā - Ventspils Digitālajā centrā. Savukārt C un D vecumu grupu komandas tiks aicinātas uz apbalvošanas ceremoniju Ventspils Digitālajā centrā 3. aprīlī, kur tiks apbalvotas trīs labākās komandas C un D vecuma grupās.

Konkursa nolikums pieejams arī šeit: www.ej.uz/digitins-nolikums.

Pasākumu organizē Ventspils Digitālais centrs, Ventspils pilsētas Tehnoloģiju (datorikas) jomas koordinatore, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija (LIKTA), Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris un  Ventspils Izglītības pārvalde.