“Izaicinājumā” aktīvākajai skolai iespēja laimēt tehnoloģiju darbnīcas 2000 EUR vērtībā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

“Izaicinājumā” aktīvākajai skolai iespēja laimēt tehnoloģiju darbnīcas 2000 EUR vērtībā

Šobrīd aktīvi noris konkursa “Ventspils IT izaicinājums” pirmā jeb neklātienes kārta un, lai dalību izaicinājumā padarītu vēl aizraujošāku, Ventspils Digitālais centrs izsludina konkursu konkursā! Papildus tā jau iespaidīgajam konkursa balvu fondam skolām būs iespēja cīnīties par veicināšanas balvu – Ventspils Digitālā centra izbraukuma tehnoloģiju darbnīcām 2000 EUR vērtībā.

Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju darbnīcas iegūs skola, kuras skolēni konkursa neklātienes kārtā būs bijuši visaktīvākie – pieteikušās visvairāk komandas. Tā ir lieliska iespēja izcīnīt aizraujošu dienu sev un skolasbiedriem turpat skolā uz vietas.

Skolai, kura iegūs balvu, būs iespēja pēc saviem ieskatiem izvēlēties tehnoloģiju darbnīcas no plašā Ventspils Digitālā centra piedāvājuma klāsta, piemēram, reklāmdrukas darbnīcu. Tā ir viena no iecienītākajām darbnīcām, kurā skolēni izveido savu maketu, tad to paši uzdrukā uz t–krekla, krūzes, puzles, kanvas, magnēta vai cita dizaina priekšmeta. Tiek piedāvātas arī citas darbnīcas: robotikas, digitālā foto un video, datorgrafikas, digitālās mākslas, elektrisko ķēžu un programmēšanas, STEM, Minecraft, kā arī 3D pildspalvu darbnīcas.

Konkursa konkursā uzvarētājs tiks noskaidrots pēc 14. oktobra, kad noslēgsies ‘Ventspils IT izaicinājums” pirmā kārta. Skolai, kura uzvarēs, sava 2000 EUR vērtā balva būs jāizmanto 2020./2021. mācību gada ietvaros. Darbnīcu vērtībā ir iekļautas arī transporta izmaksas.

Pieteikties konkursam “Ventspils IT izaicinājums” aicināts ikviens 1. – 12. klases skolēns, kurš vēlas pārbaudīt un parādīt savas zināšanas STEM jomā, kā arī lieliski pavadīt laiku, piedaloties aizraujošā un izglītojošā piedzīvojumā. Skolēniem jāizveido 3 cilvēku komanda un jāpiesaista savai komandai pieaugušais, kas var būt gan skolotājs, gan kāda dalībnieka vecāks. Konkurss tiek rīkots divās kārtās. Neklātienes kārtā, kura ilgst līdz 14. oktobrim, komandai ir jāizpilda un jāiesniedz organizatoru izstrādātie uzdevumi. Konkursa reģistrācijas anketa, uzdevumi un nolikums ir atrodami konkursa mājas lapā www.ventspilsitc.com. Konkursa “Ventspils IT izaicinājums” finālistiem būs iespēja cīnīties par vērienīgu naudas balvas fondu 12 000 EUR

Aicinām sekot līdzi aktualitātēm konkursa Facebook lapā facebook.com/ventspilsitc, kurā arī būs iespēja trenēt prātu ar dažādiem atjautības uzdevumiem.

Konkursa veiksmīgai norisei svarīga ir uzticamu partneru līdzdalība, šogad draugu loks ir kļuvis plašāks: Information Technology Foundation for Education (HITSA), Network of innovative informal education for youth (INPUT), izglītības organizācija MTÜ Nuti-Võlur, IT Izglītības fonds - Start(IT), Prezi, Infogram, Overly, Accenture Latvia, Latvijas Informācijas un Komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA), organizācija “All Digital”, projekts “STEAMonEdu”, Latvijas informātikas olimpiāde, eTwinning, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Ventspils pilsētas dome, Ventspils Augstskola, Ventspils Digitālais centrs, Ventspils Tehnikums, Ventspils Jaunrades nams un Ventspils Izglītības pārvalde.