Noslēdzies tiešsaistes spēļu izstrādes maratons “Vasaras spēļu zapte 2020”! | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Noslēdzies tiešsaistes spēļu izstrādes maratons “Vasaras spēļu zapte 2020”!

No 26. līdz 28. jūnijam 20 spēļu izstrādes nozares  entuziasti pieņēma izaicinājumu piedalīties tiešsaistes spēļu izstrādes maratonā “Vasaras spēļu zapte 2020”, lai pieredzējušu Latvijas spēļu izstrādātāju vadībā izveidotu paši savu spēli.

Pasākuma pirmajā dienā dalībnieki noklausījās mentoru prezentācijas un izvēlējās, pie kura no mentoriem strādāt un kādu īpašību/mehāniku savā spēlē iekļaut:

  • Mobilo spēļu izstrādi un to optimizāciju;
  • Skill tree jeb prasmju koku;
  • Procedural Animation jeb reāllaikā ģenerētas dinamiskas animācijas;
  • Research(tech) and/or crafting system jeb Izpētes un būvēšanas sistēmu. Spēlē iekļauta stratēģiska lēmumu pieņemšana;
  • Procesuālā ģenerācija jeb satura ģenerēšana ar algoritmu un metožu palīdzību reāllaikā;
  • Inventory system jeb krātuves izveide;
  • Krāsu paletes maiņa;
  • Destructible Environment jeb iznīcināma vide;
  • Vizuālā attēlojuma un noskaņas maiņa atkarībā no spēlētāja darbībām;
  • Endless Runner mehānika ar Unity – spēles galvenais varonis atrodas patstāvīgā kustībā un pārvar dažādus šķēršļus.

Tiešsaistes spēļu izstrādes maratona “Vasaras spēļu zapte 2020” dalībnieki 45 stundu laikā izveidoja 10 dažādas spēles. Visas izstrādātās spēles iespējams izmēģināt un apskatīt šeit: www.adre.se/zaptesspeles.

Finansējumu spēles publicēšanai ieguva trīs labākās komandas:

1. vieta: spēle Robo Me. Izstrādāja Toms Zvirbulis, Juris Ozoliņš, Sergejs Bondarčuks, Andris Zitmanis-Zihmanis sadarbībā ar mentoru Ģirtu Ķesteri.

2. vieta: spēle Island Hunters. Izstrādāja Kristers Indersons, Jānis Gitendorfs sadarbībā ar mentoru Imantu Zarembo.

3. vieta: spēle Magi of the Night. Izstrādāja Paulis Jēkabsons, Rūdolfs Vaiders un Signe Varzinska sadarbībā ar mentoru Nauri Āboliņu.

Tiešsaistes spēļu izstrādes maratons “Vasaras spēļu zapte 2020” ir pirmais spēļu izstrādes maratons Latvijā, kur dalībniekiem bija iespēja strādāt kopā un gūt pieredzi no zinošiem Latvijas spēļu izstrādātājiem.

Projekta “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību” (BGI) vadītājs Gundars Bergmanis – Korāts stāsta, ka “Vasaras spēļu zapte” ir unikāls pasākums, kurš Latvijā norisinās pirmo reizi. Tas sniedz iespēju gūt vērtīgu pieredzi šāda veida pasākumu organizēšanā, kopienas veidošanā un uzturēšanā. Pasākuma laikā tika izveidotas dažādas spēlējamas spēles, kur katra spēle ir savā ziņā unikāla un kopumā aptver dažādas spēļu izstrādes tēmas un tehnoloģijas. Iegūtās zināšanas tiks nodotas tālāk Ventspils Digitālajam centram jaunu spēļu izstrādes pulciņu veidošanā, kā arī esošo spēļu izstrādes pulciņu dažādošanā. Projekta vadītājs uzsver izglītība un kopiena ir katras industrijas stūrakmens. 

Latvijas Spēļu Izstrādātāju asociācijas pārstāve Laura Vilsone skaidro, ka mentoru iesaistes mērķis spēļu izstrādes maratonā bija dalībniekiem sniegt reālistisku iespaidu par to, kā notiek darbs komandā un kā tas ir – strādāt spēļu izstrādes industrijā. Mērķi pasākuma laikā izdevās sasniegt.

Tiešsaistes spēļu izstrādes maratons “Vasaras spēļu zapte 2020” tika organizēts projekta “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību” (BGI) ietvaros. Apstiprinātais Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes "Ventspils Digitālais centrs" finansējums projekta ietvaros ir EUR 108 100 t.sk. 85% ERAF finansējums – EUR 91 885, 10% pašvaldības finansējums – EUR 10 810 un 5% valsts budžeta dotācija – EUR 5 405.