Pašvaldības darbinieki apgūs IT drošības jautājumus | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Pašvaldības darbinieki apgūs IT drošības jautājumus

Ventspils Digitālais centrs no š.g. maija līdz jūlijam realizē Ventspils pilsētas domes un Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu darbinieku tiešsaistes apmācības vebināros par informācijas tehnoloģiju drošības jautājumiem, kuriem pieteikties iespējams līdz 17. maijam elektroniski: www.adre.se/isdrosiba.

Tā kā darbs arvien vairāk notiek digitālajā vidē un izmantojot IKT resursus, Ventspils Digitālajam centram ir būtiski, lai ikviens lietotājs apzinātos savas rīcības ietekmi gan uz personīgo, gan kopējo drošību. Būtiski ir saredzēt un  spēt reaģēt uz drošības apdraudējumiem, ievērot IKT drošības kultūru.

Saskaņā ar Informācijas tehnoloģiju drošības likumu pašvaldību darbiniekiem ir jāveic instruktāža informācijas tehnoloģiju drošības jautājumos ne retāk kā reizi gadā. Ventspils Digitālā centra piedāvātie tiešsaistes mācību vebināri ir lieliska iespēja gūt jaunas zināšanas un uzzināt par aktualitātēm informācijas tehnoloģiju drošības jomā. Apmācības vadīs Ventspils Digitālā centra IKT resursu drošības pārvaldnieks Agris Krusts.

Darbiniekiem tiek piedāvāti šādi kursi:

1) ievadkurss 19. vai 26. maijā no plkst. 14:00 līdz 15:00;

2) tematiskie kursi:

  • otrdien, 9. jūnijā, no plkst. 14:00 līdz 15:00 "Kas jāzina par drošības pārvaldību un personas datu apstrādi”;
  • Otrdien, 16. jūnijā, no plkst. 14:00  līdz 15:00 "Praktiskās lietas: drošs darbs ar datoru, viedierīcēm, ļaunatūra un sociālā inženierija”;
  • Otrdien, 7. jūlijā, no plkst. 14:00  līdz 15:00 "Praktiskās lietas: datortīkli, attālināts darbs, paroles, šifrēšana”.

Tie apmācību dalībnieki, kas kaut kādu iemeslu dēļ nevar piedalīties kādā no tiešsaistes vebināriem, aicināti tos noskatīties videoierakstos. Apmācību noslēgumā dalībniekiem, kas nepiedalīsies apmācībās tiešsaistē, būs jānokārto neliels tests par atbilstošā moduļa tēmu.

Norādījumi, kā piekļūt video ierakstiem un kā pieslēgties testam  tiks nosūtīti dalībniekiem uz e-pastiem pēc apmācībām.