Skolotājiem un skolēniem bez maksas pieejama Microsoft Office programmatūra | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Skolotājiem un skolēniem bez maksas pieejama Microsoft Office programmatūra

Ventspils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldības iestādi “Ventspils Digitālais centrs” piedāvā visiem Ventspils vispārizglītojošo skolu skolotājiem, skolēniem un personālam bez maksas iegūt privātai lietošanai programmatūru “Office 365 ProPlus”.

“Office 365 ProPlus” ir mākoņpakalpojuma abonements, kas līdzīgi kā “Office Professional Plus” piedāvā iespēju izmantot instalācijas datoros aktuālajai “Office” programmatūrai. Šis produkts iekļauj ne tikai tiešsaistes programmatūras izmantošanu, bet arī ļauj katram lietotājam instalēt “Office” programmatūru uz kopumā 15 ierīcēm – 5 datoriem, 5 telefoniem un 5 planšetdatoriem. Tāpat “Office 365 ProPlus” iekļauj katram lietotājam personīgo “One Drive for Business” krātuvi 1 TB apjomā un “Microsoft Teams” licenci. Šis piedāvājums nodrošina iespēju legāli mājās izmantot jaunāko Microsoft programmatūru bez maksas un organizēt mācību procesu, darbojoties vienotā vidē gan skolā, gan mājās.

Lai piekļūtu “Office 365” portālam, jāatver saite https://portal.office.com. Autentifikācijai jāizmanto lietotājvārds: vards.uzvards@ventspils.edu.lv un paroles, ko skolotāji un skolēni lieto ikdienā, lai uzsāktu darbu ar skolas datoru. Sīkāka informācija par “Office 365” iegūšanu pieejama Ventspils Digitālā centra “Wiki” vietnē http://adre.se/o365. “Wiki” vietne pieejama tikai no Ventspils pilsētas pašvaldības datortīkla.

Jāņem vērā, ka aprakstītā kārtība “Office 365” iegūšanai attiecas uz licencēm privātai lietošanai. Tās nav paredzētas izmantošanai skolas datoros. Skolas datoros ir jālieto pašvaldības iegādātās Microsoft programmatūras licences, un to uzstādīšanai ir cita kārtība.