Svinīgi tika atzīmēti Ventspils Zinātnes un inovāciju centra Spāru svētki | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Svinīgi tika atzīmēti Ventspils Zinātnes un inovāciju centra Spāru svētki

Piektdien, 18. septembrī, jaunajā Ventspils Zinātnes un inovāciju centrā tika atzīmēts nākamais ēkas būvniecības posma noslēgums – Spāru svētki.

Par godu ēkas augstākās virsotnes sasniegšanai, tās spicē tika uzkārts vainags, kas simbolizēja veiksmīgu pasūtītāju un izpildītāju sadarbību. Spāru svētku pasākuma vadītāja lomu bija uzņēmies Roberts Grīnbergs. Pasākuma ietvaros klātesošajiem tika demonstrēta video atskaite, kas atspoguļoja Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvniecības procesu no būvniecības sākuma līdz Spāru svētkiem. Pasākuma laikā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Lembergs un partneri ar īpašu “velo mikseri” būvniekiem pagatavoja “spēka kokteili”, ar mērķi dot spēku objekta pabeigšanai un nodošanai ekspluatācijā. Tāpat saskaņā ar tradīciju, celtnieka tika aicināti uz svētku mielastu.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra Spāru svētkos piedalījās pārstāvji no Ventspils pilsētas domes vadības, Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes “Komunālā pārvalde”, Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils Digitālais centrs”, būvuzņēmēja – pilnsabiedrības “LNK Industries Group”, būvprojekta autora –  pilnsabiedrība “PS AMBRASAS PB”, būvuzrauga – SIA “Firma L4” un citiem sadarbības partneriem.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvniecība tika uzsākta 2019. gada 11. oktobrī, bet centra atklāšana šobrīd tiek plānota 2022. gada pavasarī.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra kopējā platība būs ap 6300 m2, t.sk. Zinātnes centrs (4500 m2) un Inovāciju centrs (1800 m2) platībā. Centrs sniegs nebijušas iespējas skolēniem un jauniešiem iepazīt tehnoloģijas un inženierzinātņu jomu ar interaktīvu eksponātu, radošu darbnīcu, kā arī zinātnes šovu palīdzību. Tāpat Inovāciju centra daļā būs vieta uzņēmumu attīstībai, piedāvājot modernas biroju telpas.

Zinātnes un inovāciju centra būvniecība tiek realizēta ar Ventspils pilsētas pašvaldības, Latvijas valsts un Eiropas Savienības Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējumu.