Aicina uz #TechUp par spēļu izstrādi | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Aicina uz #TechUp par spēļu izstrādi

Ventspils Digitālais centrs aicina uz pasākumu Ventspils #TechUP, kas notiks trešdien, 26. februārī, plkst. 18:00 Ventspils Augstskolā, Inženieru ielā 101a, D korpusa pagrabstāvā.

Šoreiz Ventspils #TechUP ietvaros Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas un nu jau arī Ventspils Digitālā centra pārstāve Laura Vilsone pastāstīs, kā atrast darbu spēļu industrijā māksliniekam, un ko ir vērts zināt, kad tas jau ir iegūts. Būs iespēja uzzināt par Ventspils jauno veiksmes stāstu - uzņēmumu “Azeron”, kas nodarbojas ar pasaulē inovatīvu videospēļu kontrolieru (gaming keypad) ražošanu. Noslēgumā Ventspils Augsto tehnoloģiju parka pārstāve pastāstīts par projekta “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību”  progresu, kā arī gaidāmo pasākumu “GameHack 2020 Ventspils”.

Pagājušogad tika parakstīts sadarbības memorands par spēļu industrijas attīstību Ventspilī ar mērķi sekmēt efektīvu un atklātu sadarbību starp memoranda parakstītājiem (t.sk. Latvijas Spēļu izstrādātāju asociāciju, Ventspils Digitālo centru, Ventspils Augstskolu un Ventspils Augsto tehnoloģiju parku), kopīgi veidojot Ventspilī labvēlīgu vidi spēļu izstrādātāju un entuziastu kopienas veidošanai,  izglītošanai, popularizēšanai, kā arī spēļu izstrādes uzņēmumu piesaistei un attīstībai. Lai šo mērķi sasniegtu, Ventspilī tiek organizēti pasākumi, kas sekmē šīs jomas popularizēšanu.

Pasākuma programma:

  • 17:45 ierašanās;
  • 18:00 10 lietas, kuras es būtu vēlējusies zināt pirms kļuvu par spēļu mākslinieci.

Laura Vilsone, Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija, Ventspils Digitālais centrs;

  • 18:30 Azeron – Future of Gaming.

Imants Daigins, SIA “Azeron”;

  • 18:55 Par projektu “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību” un pasākumu “GameHack 2020 Ventspils”.

Aleksandra Serebrjakova, Ventspils Augsto tehnoloģiju parks;

  • 19:20 uzkodas, informācijas un pieredzes apmaiņa neformālā gaisotnē.

 

Pasākumu atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība un Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Dalība pasākumā ir bez maksas. Interesenti aicināti reģistrēties dalībai pasākumā šeit.