Ventspils datorikas skolotāji apgūst programmēšanas valodu Python | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils datorikas skolotāji apgūst programmēšanas valodu Python

No š.g. 16. septembra līdz pat 2021. gada 20. janvārim norisināsies apmācības Ventspils vispārizglītojošo skolu datorikas un programmēšanas skolotājiem. Pedagogi apgūs prasmes darbā ar programmēšanas valodu Python, lai veiksmīgi realizētu jauno kompetenču pieeju mācību procesā pamatskolā un vidusskolā.

Apmācību laikā pedagogi gūs izpratni par to, kas ir programmēšana, zinās, kā notiek programmu izstrādes process, apgūs programmēšanas pamatu konceptus - mainīgos, datu tipus, zarošanās konstrukcijas un atkārtojuma konstrukcijas, funkcijas un metodes, klases un objektus utt.

Python ir ļoti augsta līmeņa programmēšanas valoda, kas nozīmē, ka tās pašas funkcionalitātes uzrakstīšanai nepieciešams mazāks rindiņu skaits, un pirmkods ir vieglāk saprotams. Tā ir valoda ar pietiekoši vienkāršu sintaksi, lai to varētu mācīt skolēniem un izmantot tīmekļa aplikāciju un servera puses programmatūras, kā arī zinātniskas programmatūras izstrādē, piemēram, mašīnmācīšanās aplikāciju izstrādē, datu analīzē un vizualizācijā, spēļu un 3D programmatūras izstrādē.

Mācību kursu “Programmēšanas valoda ar “Python” mācību satura veidošanai” vada Ventspils Augstskolas pasniedzēja Estere Vītola. Apmācības kopumā norisināsies 32 akadēmiskās stundas klātienē, 16 akadēmiskās stundas tiks veltītas patstāvīgiem darbiem.

Apmācības ar Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu tiek organizētas “Rīcības programmas datorprasmju apguvei Ventspils vispārizglītojošās skolās 2019. – 2021. gadam” ietvaros un Ventspils skolu pedagogiem ir bezmaksas.