Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju pulciņu nodarbības veiksmīgi notiek attālināti | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju pulciņu nodarbības veiksmīgi notiek attālināti

Ventspils Digitālais centrs nu jau mēnesi veiksmīgi turpina nodarbību programmu interešu izglītībā attālināti. Tehnoloģiju pulciņi attālināti šobrīd notiek 30 grupās 13 dažādos pulciņu virzienos.

Nodarbības pamatā turpinās pulciņos, kas paredzēti 1. – 7. klašu skolēniem, kā arī daļai vidusskolēnu. Nodarbības nav iespējams turpināt pilnā apmērā, jo daļai pulciņu ir nepieciešamas tehnoloģijas un programmas, kuras bērniem mājās nav pieejamas. Neskatoties uz to, pasniedzēji ir atraduši radošus veidus un mācību metodes, lai tehnoloģiju nodarbības attālināti būtu tikpat izglītojošas un aizraujošas kā klātienē. Pozitīvi ir arī tas, ka šajā attālinātajā mācību procesā pilnveidojas bērnu un jauniešu tehnoloģiju izmantošanas prasmes, kā arī tiek apgūtas daudzas jaunas interneta vietnes un aplikācijas, kuras līdz šim, iespējams, nebija zināmas.

Gan no pašiem Digitālā centra pulciņu dalībniekiem, gan no skolēnu vecākiem tiek saņemtas pozitīvas atsauksmes par attālināto mācību procesu. “Digitālā foto un video” tehnoloģiju pulciņa audzēkņi atzīst, ka jaunais mācību modelis ir ļoti ērts, jo video pamācības gadījumā var mācīties savā tempā, un paiet atpakaļ laikā, ja pieļauta kļūda. Savukārt pulciņa “Datorzinības 1. klasei” audzēkņu vecāki ir pārsteigti par to, cik daudz jau prot viņu bērni un, cik veikli un pareizi bērns izpilda uzdoto - daži pat atzina, ka paši varētu pamācīties no saviem pirmklasniekiem. 

Lai nodrošinātu pēc iespējas daudzveidīgāku un aizraujošāku mācību procesu, piemēram, STEM skolas pasniedzēja attālinātājam nodarbībām izmanto tādus rīkus kā LearningApps, Kahoot, Planner5d, Flipgrid, Power Point, PurposeGames, TypingClub, JigSawPlanet, uzdevumos sasaistot tādas mācību tēmas kā datorika, dabaszinības, sociālās zinības, latviešu valoda un matemātika. Kā arī ik nedēļu tiek pievienoti vingrinājumi, lai skolēni starp darbošanos pie datora izkustētos. Arī STEM skolas skolēni priecājas par iespēju attālināti turpināt apgūt daudz ko jaunu tik interesantā un izklaidējošā veidā, taču atzīst, ka ilgojas satikt savu jauko pasniedzēju klātienē.

Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju pulciņi šajā mācību gadā klātienē vairs nenotiks, bet attālinātās mācības noslēgsies 22.maijā. Skolēni mācību gada beigās saņems elektroniskās aprakstošās liecības, apliecības par apgūtajām prasmēm, kā arī katrā pulciņu grupā tiks noteikti teicamnieki, kas mācību gada laikā ir parādījuši īpašu centību, prasmes un pozitīvu attieksmi pret darbu.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar Ventspils Digitālo centru pulcini@ventspils.lv.