Spēļu industrijas speciālisti dalījās pieredzē pasākumā Ventspils #TechUP | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Spēļu industrijas speciālisti dalījās pieredzē pasākumā Ventspils #TechUP

Trešdien, 27. februārī, Ventspils Augstskolā pulcējās spēļu izstrādes industrijas entuziasti un interesenti, lai piedalītos pasākumā “Ventspils #TechUp” par spēļu izstrādi un spēļu industrijas aktualitātēm. Pasākuma ietvaros nozares pārstāvji dalījās ar savu darba pieredzi industrijā.

Pasākumu atklāja  SIA “GameDev” un Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils Digitālais centrs” pārstāve Laura Vilsone, kas pastāstīja par gūtajām atziņām spēļu izstrādes industrijā, komunikāciju ar klientiem, kā arī pieredzi, veidojot grafisko dizainu un animācijas. Tāpat speciāliste akcentēja, kas būtu jāņem vērā, veidojot karjeru spēļu izstrādes industrijā.

SIA “Azeron” pārstāvis Imants Daigins iepazīstināja klātesošos ar uzņēmuma izgudrojumu - inovatīvu videospēļu kontrolieri, kas tiek ražots tepat Ventspilī, bet popularitāti guvis visā pasaulē. “Azeron” pārstāvis atklāja, ka produkts tiek eksportēts galvenokārt uz ASV, Austrāliju, Āziju un Rietumeiropas valstīm. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja arī izmēģināt kontrolieri un redzēt kā tas tiek izmantots spēles laikā.

Pasākuma izskaņā Ventspils Augsto tehnoloģiju parka pārstāve Aleksandra Serebrjakova, Ventspils Digitālā centra speciālisti Gundars Bergmanis-Korāts un Laura Vilsone  pastāstīja par projekta “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību” ietvaros paveikto un plānotajiem darbiem. Tāpat pasākuma apmeklētāji tika aicināti piedalīties digitālo spēļu izstrādes hakatonā "GameHack 2020 Ventspils”, kas norisināsies no 6. līdz 8. martam Ventspils Augstskolā.