Ventspils Zinātnes un inovāciju centra ekspozīcijas dizaina izstrādes metu konkursā iesniegti 6 piedāvājumi | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra ekspozīcijas dizaina izstrādes metu konkursā iesniegti 6 piedāvājumi

Noslēdzies marta sākumā izsludinātais metu jeb skiču konkurss “Ekspozīcijas idejas koncepcija un īstenošana objektam “Zinātnes centra jaunbūve Rūpniecības ielā 2, Ventspilī””. Izvērtēšanai iesniegti kopumā 6 piedāvājumi.

Iesniegtās skices tālāk tiks nodotas vērtēšanai speciāli metu konkursam izveidotās žūrijas komisijas locekļiem, kas 30 kalendāro dienu laikā pieņems lēmumu par konkursa uzvarētāju. Lai noskaidrotu labāko no iesniegtajiem piedāvājumiem žūrija vērtēs: ekspozīciju koptēlu, interaktīvo eksponātu māksliniecisko saderību, iekļaušanās ēkas kopējā tēlā, vai mākslinieciskais dizains ir inovatīvs, vai eksponāti ir pietiekami saprotami dažādu vecumu apmeklētājiem un ņems vērā arī citas nianses.

Atbilstoši vērtēšanas vadlīnijām tiks izvēlēts viens metu konkursa uzvarētājs, kas tiks aicināts piedalīties sarunu procedūrā, pēc kuras tiks noslēgts līgums par eksponātu izgatavošanu un uzstādīšanu.

Metu konkurss tika organizēts ar mērķi izstrādāt dizainu jaunā Ventspils Zinātnes un inovāciju centra eksponātiem. Ventspils Zinātnes un inovāciju centrā paredzēts izveidot interaktīvās ekspozīciju zāles, kur izvietotie  interaktīvi stendi veicinās zināšanas un prasmju attīstību tehnoloģijās un inženierzinātnēs, kas rosinās jauniešus vairāk interesēties par eksaktajām zinātnēm, izprast vienkāršus fizikas un dabas likumus. Zinātnes un inovāciju centrs būs atpūtas un interesanta laika pavadīšanas vieta ģimenēm, pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Zinātnes un inovāciju centra būvniecības process tika uzsākts 2019. gada oktobrī un centra atklāšana plānota 2022. gada pavasarī.