Aicina pedagogus piedalīties seminārā “Tests kā spēle – formatīvā vērtēšana” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Aicina pedagogus piedalīties seminārā “Tests kā spēle – formatīvā vērtēšana”

Ventspils Digitālais centrs 23. martā plkst. 14:00 aicina ikvienu Latvijas pedagogu un citus interesentus piedalīties bezmaksas tiešsaistes seminārā “Tests kā spēle – formatīvā vērtēšana”, kas tiek organizēts “Digitālās nedēļas 2021” ietvaros. Semināra dalībniekiem būs iespēja uzzināt par mācību spēļu un dažādu digitālu klases rīku izveidi, kā arī tiešsaistē pieejamiem skolēnu zināšanu pārbaudes rīkiem.

Mācību procesā un skolēnu zināšanu pārbaudē arvien vairāk tiek izmantoti dažādi digitālie rīki, kas palīdz dažādot mācību stundu norisi un padarīt jaunu tēmu apguvi aizraujošāku. Šajā seminārā pedagogi, praktiski darbojoties, varēs iepazīties ar vienkāršiem izmantojamiem IT rīkiem, kuri lieliski noderēs, lai radītu bērnos izzinošu interesi par dažādām tēmām un uzdevumiem.

Semināra “Tests kā spēle – formatīvā vērtēšana” programma:

  • Tiešsaistes rīks classtools.net – daudzveidīgas Zoom aktivitātes, izglītojoši un aizraujoši testi. Šajā rīkā iespējams izveidot bezmaksas mācību spēles un dažādus digitālus klases rīkus, kā arī QR koda ģeneratoru, viltus ziņu profilus, izlozes ratu, testus, virtuālās izstāžu galerijas, jautrus taimerus, un padarīt Zoom stundu jautrāku ar dažādiem skaņas efektiem.
  • Tiešsaistes rīks Padlet.com – nodarbības laikā tiks sniegti piemēri, kā izmantot Padlet rīku, lai mācību saturu pasniegtu interesantā veidā un kā saņemt no skolēniem atgriezenisko saiti.
  • Tiešsaistes rīks Flipbookpdf.net – vienkāršs veids kā pedagogam izveidot savu virtuālu e-grāmatu, ko nosūtīt tālāk skolēniem.

Semināru vadīs Ventspils Digitālā centra pasniedzēja Arnita Damberga. Interesenti aicināti pieteikties semināram elektroniski šeit: www.adre.se/digitalanedela21.

Digitālo nedēļu Latvijā organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), kā tiešsaistes pasākumu kopumu. Nedēļas laikā tiks organizēti gan centrālie pasākumi un diskusijas, kam varēs sekot līdz interneta tiešraidēs, gan arī citi tiešsaistes pasākumi, ko organizēs partneri visos Latvijas reģionos.  Informācija par visiem Latvijas “Digitālās nedēļas 2021” pasākumiem atrodama mājas lapā www.eprasmes.lv.