Noskaidroti konkursa “Digitālais maratons” trešās kārtas uzvarētāji | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Noskaidroti konkursa “Digitālais maratons” trešās kārtas uzvarētāji

Konkursa “Digitālais maratons” aprīļa kārta “Mākslas mēnesis” ir noslēgusies, un Ventspils Digitālā centra žūrija ir novērtējusi dalībnieku iesniegtos darbus, nosakot, kuri uzdevumu izpildē bijuši visradošākie. Mākslas mēneša dalībniekiem bija iespēja mākslinieciski izpausties, bet šoreiz digitālajā mākslā, veidojot pašiem savu logo soli pa solim.

Aprīļa mēneša kārta bija veltīta mākslai un konkursa dalībniekiem bija jāveic 2 uzdevumi. Pirmais, kā ierasts, bija mēneša tēmai veltīts Kahoot tests, savukārt otrais uzdevums sastāvēja no četrām daļām: ir ideja – uzzīmē to, digitalizē – savu atpazīstamības zīmi, izstrādā – stila grāmatu (Brand Book), vizualizē – uz priekšmeta. Rezultātā dalībniekiem bija iespēja izveidot vizuālo identitāti, izejot cauri radīšanas procesam līdz pat rezultātam – sava logo izveidei.

Konkursa “Digitālais maratons” aprīļa kārtas “Mākslas mēnesis” uzvarētāji:

  • individuālie dalībnieki vecumā no 10 līdz 13 gadiem:
    • Radivils Maskoļūns (Ventspils 2. pamatskola),
  • individuālie dalībnieki vecumā no 14 līdz 18 gadiem:
    • Liene Krista Neimane (Ventspils 4. vidusskola),
  • ģimenes komanda:
    • “Zīlītes” (Elizabete Gūtmane ar ģimeni, Ventspils 2. pamatskola).

“Digitālā maratona” trešās kārtas katras grupas uzvarētājs balvā saņems grafisko planšeti “One by WACOM”, kas sniedz iespēju ar roku zīmētu un rakstītu uzreiz pārvērst digitālā formātā lietotāja datorā. Savienojot planšeti ar fotoattēlu rediģēšanas programmām, iespējams arī rediģēt un apstrādāt fotogrāfijas. Atliek vienīgi lejupielādēt un uzinstalēt nepieciešamo programmatūru, pieslēgt planšeti pie datora un sākt radīt! Ar uzvarētājiem Ventspils Digitālais centrs sazināsies personīgi.

Šobrīd aktīvi noris “Digitālā maratona” pēdējā kārta “Spēļu mēnesis”. Noslēdzoties maija kārtai tiks paziņoti ne tikai “Spēļu mēneša” uzvarētāji, bet arī konkursa kopvērtējuma uzvarētāji katrā grupā, kas saņems naudas balvu 100 EUR.