Noslēgusies konkursa “Digitālais maratons” otrā kārta “STEM mēnesis” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Noslēgusies konkursa “Digitālais maratons” otrā kārta “STEM mēnesis”

Konkursa “Digitālais maratons” marta kārta “STEM mēnesis” ir noslēgusies, un Ventspils Digitālā centra žūrija ir novērtējusi dalībnieku iesniegtos darbus, nosakot, kuram uzdevumu izpildē ir veicies vislabāk. Ikviens interesents aicināts piedalīties arī atlikušajās divās konkursa kārtās – “Mākslas mēnesis” un  “Spēļu mēnesis”, kas norisināsies aprīlī un maijā.

Marta mēneša kārta bija veltīta STEM un konkursa dalībniekiem bija jāveic 3 uzdevumi. Pirmais uzdevums tika veikts jau otrās kārtas atklāšanas dienā, kad dalībniekiem tiešsaistē bija jāpilda “Kahoot” tests, lai pārliecinātos, cik STEM var būt aizraujošs. Otrajā uzdevumā dalībnieki iepazinās ar koordinātām – pēc pamācoša video noskatīšanās, dalībnieki noteica, kuras Ventspils vietas atrodas norādītajās koordinātās, kas savukārt kļuva par pārgājiena maršrutu, kurā jāatrod QR koda uzdevumi paroles vārdu saņemšanai. Atrastie paroles vārdi bija jāizmanto trešā uzdevuma izpildē – īsa, radoša video izveide iesaistot paroles vārdus.

Konkursa “Digitālais maratons” marta kārtas “STEM mēnesis” uzvarētāji:

  • individuālie dalībnieki vecumā no 10 līdz 13 gadiem:
    • Emīlija Emine Latiša (Ventspils 2. pamatskola),
  • individuālie dalībnieki vecumā no 14 līdz 18 gadiem:
    • Jānis Bumbieris (Ventspils 4. vidusskola),
  • ģimenes komanda:
    • “Lācīši” (Marta Pole ar ģimeni, Ventspils 1. pamatskola).

“Digitālā maratona” otrās kārtas katras grupas uzvarētājs balvā saņems “PIXEL PLAYER” retro spēļu konsoli ar 300 dažādām spēlēm. Ar uzvarētājiem Ventspils Digitālais centrs sazināsies personīgi.

Gan esošie dalībnieki, gan citi interesenti aicināti pieteikties aprīļa kārtai “Mākslas mēnesis” un maija kārtai “Spēļu mēnesis” šeit: www.adre.se/digitalaismaratons.

Visiem dalībniekiem pēc reģistrācijas tiks izsūtīti pieejas dati vietnei moodle.digitalaiscentrs.lv, kurā tiks publicēti katras kārtas uzdevumi. Arī veiktie uzdevumi būs jāiesniedz vietnē moodle.digitalaiscentrs.lv līdz katras kārtas pēdējai konkursa dienai.

Visu kārtu noslēgumā katras kategorijas uzvarētājs saņems balvu 50 EUR vērtībā, savukārt konkursa  kopvērtējuma uzvarētājs, katrā no kategorijām saņems naudas balvu 100 EUR vērtībā. Konkursa nolikums pieejams šeit.