Sākas Ventspils Digitālā centra konkurss “Digitālais maratons” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Sākas Ventspils Digitālā centra konkurss “Digitālais maratons”

Lai sniegtu Ventspils skolēniem, jauniešiem un viņu ģimenes locekļiem iespēja gūt jaunas zināšanas, attīstīt prasmes un radošumu, kā arī praksē pielietot dažādas digitālās tehnoloģijas, Ventspils Digitālais centrs 25. janvārī izsludināja pieteikšanos konkursam “Digitālais maratons”, kas notiks 4 kārtās - no februāra līdz maijam.

Līdz 2. februārim norit pieteikšanās konkursa 1. kārtai, kura sāksies 3. februārī. Februāra kārtas uzdevumus dalībnieki varēs veikt līdz 24. februārim.

Konkursa 1. kārta tiks veltīta droša interneta tēmai, jo 9. februārī vairāk nekā 170 pasaules valstīs tiek atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena (DID) ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā, un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi.

 Konkursā iespējams piedalīties 2 kategorijās:

  • individuālais dalībnieks - piedalās skolēni, sākot no 10 gadu vecuma. Šajā grupā skolēns startē individuāli. Individuālo dalībnieku veikums tiks atsevišķi vērtēts 2 grupās:
    • dalībnieki vecumā no 10 līdz 13 gadiem;
    • dalībnieki vecumā no 14 līdz 18 gadiem;
  • ģimenes komanda - piedalās jebkura vecuma skolēni kopā ar saviem ģimenes locekļiem. Ģimenes komandas minimālais iespējamais dalībnieku skaits ir 2 personas, no kurām viens ir skolēns. Maksimālais dalībnieku skaits nav noteikts.

Februāra kārtas pirmajā konkursa dienā, t.i., 3. februārī plkst. 18.00  tiks organizēta tiešsaistes tikšanās visiem dalībniekiem, kuras laikā būs iespēja iepazīties ar konkrētās kārtas uzdevumiem un pārbaudīt savas zināšanas  mēneša tēmai veltītā erudītu konkursā - tajā iegūtie punkti būs daļa no kopējā rezultāta.

Dalībnieki pieteikties konkursam aicināti elektroniski: www.adre.se/digitalaismaratons. Konkursa nolikums pieejams šeit.

Visiem dalībniekiem pēc reģistrācijas tiks izsūtīti pieejas dati vietnei moodle.digitalaiscentrs.lv, kurā tiks publicēti katras kārtas uzdevumi. Arī veiktie uzdevumi būs jāiesniedz vietnē moodle.digitalaiscentrs.lv līdz katras kārtas pēdējai konkursa dienai.

Pirmās  kārtas noslēgumā katras kategorijas uzvarētājs saņems balvu 50 EUR vērtībā, savukārt konkursa  kopvērtējuma uzvarētājs, katrā no kategorijām saņems naudas balvu 100 EUR vērtībā.