Tiešsaistes seminārā būs iespēja uzzināt par serveru drošību un aizsardzību | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Tiešsaistes seminārā būs iespēja uzzināt par serveru drošību un aizsardzību

Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar uzņēmumu SIA “OptiCom” aicina IT profesionāļus, uzņēmumus un citus interesentus, kuri vēlas parūpēties par savu serveru drošību, 24. martā plkst. 14:00 piedalīties bezmaksas tiešsaistes seminārā “Mūsdienīga serveru aizsardzība: Kāpēc ir svarīgi aizsargāt arī serverus?”. Semināra laikā būs iespēja uzzināt par mākslīgo intelektu un virtuālās ievainojamības aizlāpīšanu, nezināmu un zināmu draudu aizsardzībai, par ievainojamību un “Malware” aizsardzību, par pārredzamību un iespēju izmeklēt IT incidentus.

Uzņēmums SIA “OptiCom” ir dibināts 1994. gadā un tagad ir viens no vadošajiem IT integratoriem un risinājumu izplatītājiem Latvijas tirgū. SIA “OptiCom” speciālisti ir vieni no Latvijas vadošajiem ekspertiem pateicoties pastāvīgām apmācībām un sertificēšanai, un spēj nodrošināt profesionālus risinājumus plašam pieteikumu un problēmu klāstam.

Semināra “Mūsdienīga serveru aizsardzība: Kāpēc ir svarīgi aizsargāt arī serverus?” programma:

  • Hakeru uzbrukuma anatomija - ko dara, kā rīkojas hakeri, kā veic mērķētus uzbrukumus ar mērķi nozagt un pēc tam sabojāt datus, kas glabājas serveros un lietotāju darba stacijās.
  • Izaicinājumi Covid-19 laikā un papildus riski serveru drošībai, kad lietotāji strādā attālināti.
  • Uzņēmuma “ideālā infrastruktūra”, lai sekmīgi veiktu uzbrukuma konstatēšanu un atvairīšanu, kā arī, ja uzbrukums tomēr veiksmīgi noticis, kā iespējams konstatēt tā ietekmi un apjomu.
  • Serveru aizsardzības rīki un to darbība, atklājot ievainojamības, izmantojot mākslīgo intelektu un “smilšukastes” tehnoloģijas.
  • Praktiska demonstrācija - servera (Windows un Linux) uzlaušana un datu zādzība, kā arī dažāda veida ievainojamības (SQL injection).
  • Praktiska demonstrācija - servera aizsardzības uzlabošana un rīki, kas ļauj novērst uzbrukumu ar virtuālu ievainojamību “pačošanas” palīdzību.
  • IT Scurity Operations Center (SOC) darbība, un kā tas spēj konstatēt un novērst uzbrukumus serveru, darba staciju, datortīkla, kā arī mākoņpakalpojuma infrastruktūrā.

Interesenti aicināti pieteikties semināram elektroniski šeit: www.adre.se/digitalanedela21. Semināru vadīs Mārtiņš Marnauza - SIA “OptiCom” vecākais IT Eksperts, kurš atbild par drošības risinājumu ieviešanu un uzturēšanu SIA “OptiCom” klientu IT infrastruktūrās.

Digitālo nedēļu Latvijā organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), kā tiešsaistes pasākumu kopumu. Nedēļas laikā tiks organizēti gan centrālie pasākumi un diskusijas, kam varēs sekot līdz interneta tiešraidēs, gan arī citi tiešsaistes pasākumi, ko organizēs partneri visos Latvijas reģionos.  Informācija par visiem Latvijas “Digitālās nedēļas 2021” pasākumiem atrodama mājas lapā www.eprasmes.lv.