Tuvojas konkursa “Digitālais maratons” otrā kārta “STEM mēnesis” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Tuvojas konkursa “Digitālais maratons” otrā kārta “STEM mēnesis”

Konkursa “Digitālais maratons” februāra kārtai “Droša interneta mēnesis” tuvojoties noslēgumam, paralēli turpinās pieteikšanās marta mēneša kārtai, kas tematiski būs veltīta STEM jomai. Konkursam aicināts pieteikties ikviens skolēns, kurš vēlas pārbaudīt savas prasmes un radoši izpausties uzdevumu izpildē, atspoguļojot aktuālas tēmas un pielietojot dažādas tehnoloģijas. Konkursā iespējams startēt gan kā individuālajam dalībniekam, gan iesaistīt visu ģimeni. Pieteikties otrai kārtai iespējams līdz 2. martam.

“Digitālā maratona” pirmā kārta “Drošāka interneta mēnesis” noslēgsies 24. februārī, kas ir pēdējā diena, kad dalībnieki var iesniegt vērtēšanai izpildītos uzdevumus. Pavisam pirmajā kārtā piedalījās 65 dalībnieki – 35 ģimenes komandas un 30 individuālie dalībnieki. Dalībniekiem bija tiešsaistē jāpilda mēneša tēmai veltīts erudītu tests, kā arī jāveic kāds no diviem uzdevuma variantiem -  izveidot plakātu vai interaktīvu baneri, kas pastāsta par drošību internetā, vai izveidot animētu stāstu vai pamācību vietnē https://scratch.mit.edu par tēmu “Viltus ziņas”.

Konkursa dalībnieku veikumu vērtēs Ventspils Digitālā centra izveidota žūrija trīs grupās:

  • individuālie dalībnieki vecumā no 10 līdz 13 gadiem;
  • individuālie dalībnieki vecumā no 14 līdz 18 gadiem;
  • ģimenes komanda.

Konkursa “Digitālais maratons” februāra kārtas “Drošāka interneta mēnesis” uzvarētāji tik paziņoti 4. martā un katras grupas pirmās vietas ieguvējs saņems balvu 50 EUR vērtībā.

Savukārt, gan esošie dalībnieki, gan tie, kas nepaguva piedalīties pirmajā kārtā, taču vēlas pārbaudīt savas spējas marta un turpmākajās kārtās, aicināti pieteikties konkursam šeit: www.adre.se/digitalaismaratons. Pieteikties marta kārtai iespējams līdz 2. martam , taču paralēli turpinās pieteikšanās arī aprīļa kārtai “Mākslas mēnesis un maija kārtai “Spēļu mēnesis”.

Marta kārtas pirmajā konkursa dienā, t.i., 3. martā plkst. 18.00  tiks organizēta tiešsaistes tikšanās visiem dalībniekiem, kuras laikā būs iespēja iepazīties ar konkrētās kārtas uzdevumiem un pārbaudīt savas zināšanas  mēneša tēmai veltītā erudītu konkursā - tajā iegūtie punkti būs daļa no kopējā rezultāta.

Visiem dalībniekiem pēc reģistrācijas tiks izsūtīti pieejas dati vietnei moodle.digitalaiscentrs.lv, kurā tiks publicēti katras kārtas uzdevumi. Arī veiktie uzdevumi būs jāiesniedz vietnē moodle.digitalaiscentrs.lv līdz katras kārtas pēdējai konkursa dienai.

Visu kārtu noslēgumā katras kategorijas uzvarētājs saņems balvu 50 EUR vērtībā, savukārt konkursa  kopvērtējuma uzvarētājs, katrā no kategorijām saņems naudas balvu 100 EUR vērtībā. Konkursa nolikums pieejams šeit.