Ventspils Digitālā centra pārstāvji piedalījās starptautiskā pilsētu festivālā “CITYxCITY” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālā centra pārstāvji piedalījās starptautiskā pilsētu festivālā “CITYxCITY”

No 13. līdz 14. janvārim tiešsaistē norisinājās iniciatīvas “Open & Agile Smart Cities” (Atvērtas un aktīvas viedās pilsētas) organizētais pasākums “CITYxCITY” festivāls, kas pulcēja pasaules mēroga speciālistus no dažādām pilsētām, lai apspriestu aktualitātes pilsētu digitālā pārveidošanā un attīstībā.

Pēdējā desmitgadē katru gadu iniciatīva “Open & Agile Smart Cities” organizēja konferenci “Saistītās viedās pilsētas un sabiedrība”, kas šogad pārtapusi par festivālu “CITYxCITY”. Konferences formāts šogad mainīts ar mērķi pievērst vēl lielāku sabiedrības uzmanību pilsētu digitalizācijai ar aicinājumu vairāk izmantot inovācijas, mūsdienu tehnoloģijas un savstarpēji sadarboties.

Festivāla ietvaros speciālisti no visas pasaules dalījās pieredzē par dažādām aktuālām tēmām, piemēram, sabiedrības iespēju palielināšana, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas; ilgtspējīga digitālā pārveide; pilsētu platformas; pielāgoties spējīgas pilsētas un sabiedrība, pilsētu dati, mākslīgais intelekts, viedo pilsētu politika un citām.

Ventspils Digitālā centra speciālisti festivālā piedalījās projekta “Intelligent Cities Challenge” jeb “Inteliģento pilsētu izaicinājums (ICC)” ietvaros. Projekts ICC ir Eiropas Komisijas iniciatīva ar mērķi panākt inteliģentu, sociāli atbildīgu un ilgtspējīgu pilsētu izaugsmi, izmantojot progresīvas tehnoloģijas.

Vairāk par iniciatīvu lasiet šeit: https://www.intelligentcitieschallenge.eu/.