Ventspils pedagogi apgūst “Microsoft Teams” platformu | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils pedagogi apgūst “Microsoft Teams” platformu

Otrdien, 5. janvārī, tika uzsākts Ventspils Digitālā centra organizēts tiešsaistes apmācību cikls, kurā Ventspils vispārizglītojošo skolu pedagogi apgūs platformas Microsoft Teams rīku sniegtās iespējas, lai veiksmīgi organizētu mācību norisi arī attālinātā režīmā.

Sākoties 2020./2021. mācību gadam, Ventspils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Digitālo centru sniedza iespēju visiem Ventspils vispārizglītojošo skolu skolotājiem, skolēniem un personālam bez maksas iegūt privātai lietošanai programmatūru “Office 365 ProPlus”, kas ietver arī Microsoft Teams licenci.

Platforma Microsoft Teams nodrošina iespēju organizēt mācību procesu, darbojoties vienotā vidē gan skolā, gan mājās. Pasniedzēji var apvienot uzdevumus, nodarbības un mācību priekšmetus vienuviet, kā arī ērti veikt piezīmes. Iespējams veidot grupas, lai tērzētu, sadarbotos, koplietotu failus un strādātu kopā, izmantojot Office 365 lietojumprogrammas, piemēram, Word, Excel un PowerPoint. Microsoft Teams sniedz iespēju organizēt tiešsaistes nodarbības neatkarīgi no atrašanās vietas, kā arī saplānot pārbaudes darbus un novērtēt skolēnu iesniegtos darbus.

Pasniedzēji divu nodarbību ietvaros apgūs šādas tēmas:

  • lietotāju pieslēgšanās MS Team videi;
  • grupu izveide un tiesību piešķiršana;
  • tiešsaistes sapulces izveide;
  • mācību uzdevumu izveide;
  • skolēnu vides izveide un mācību materiālu izvietošana.

Darbam ar Microsoft Teams janvāra pirmajā pusē tiks apmācīti 60 pedagogi 5 grupās, bet lielās pedagogu intereses dēļ tiks veidotas papildus grupas.

Apmācības ar Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu tiek organizētas “Rīcības programmas datorprasmju apguvei Ventspils vispārizglītojošās skolās 2019. – 2021. gadam” ietvaros.