Noslēgušās URBACT III starpreģionu sadarbības programmas mācības e-University | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Noslēgušās URBACT III starpreģionu sadarbības programmas mācības e-University

No 1. līdz 3. februārim norisinājās otrais URBACT III starpreģionu sadarbības programmas rīkotais #eUniversity pasākums, kurā piedalījās arī Ventspils Digitālā centra pārstāvji. Pilsētas partneri no kopā 23 URBACT tīkliem piedalījās 3 dienu apmācībās ar mērķi gūt vērtīgus padomus, lai turpinātu darbu pie jaunu integrēto rīcības plānu izstrādes.

E-universitāte ir daļa no URBACT starpreģionu sadarbības programmas daudzveidīgā aktivitāšu kopuma, kas kopš 2011. gada strādā pie ES pilsētu prasmju attīstīšanas vietēju plānu un stratēģiju rīcības plānošanā, īstenošanā un finansēšanā.

URBACT programmas dalībniekiem pastāvīgi ir pieejams pilsētu vajadzībām pielāgots dažādu rīku, norādījumu un apmācību kopums, piemēram, pasākums e-Universitāte, kas kalpo kā papildus iemesls dažāda lieluma pilsētām pievienoties URBACT tīklam. Tāpat bez maksas ikvienam, kas interesējas par ilgtspējīgu, integrētu pilsētu attīstību ir pieejama tā dēvētā URBACT instrumentu kaste jeb URBACT Toolbox, kas izveidota 2020. gadā.

Ventspils Digitālais centrs URBACT III starpreģionu sadarbības programmas ietvaros īsteno projektu “Pilsētu digitālās inovācijas” un projekta mērķis ir paplašināt Ventspils pilsētas iesaisti Eiropas Savienības sadarbības tīklā ar dažādām Eiropas mazajām un vidēja izmēra pilsētām, lai dalītos pieredzē un izvirzītu kopīgus mērķus jautājumos, kas skar pilsētu digitālo attīstību, izstrādātu risinājumus kopīgām problēmām.

Projekta ietvaros norit darbs pie Ventspils digitālās transformācijas stratēģijas un rīcības plāna izstrādes 2021.-2027. gadam, kas būs vērsta uz virsmērķa īstenošanu – veidot Ventspili par Eiropas līmeņa pilsētu, kuras ilgtermiņa attīstību sekmē plaša viedo tehnoloģiju izmantošana.

Projekta galvenais partneris ir Mesīnas pašvaldības Biznesa inovācijas centrs (Itālija), projekta partneri ir Ventspils Digitālais centrs, Saint-Quentin pašvaldība (Francija), Trikalas pašvaldība (Grieķija), Portalegre pašvaldība (Portugāle), Roquetas de Mar pašvaldība (Spānija), Botosani pašvaldība (Rumānija) un Oulu pašvaldība (Somija).

Projekta kopējais apjoms EUR 747 365,12, no tā Digitālā centra budžets – EUR 71 637 (1. un 2. fāze), t.sk. 85% Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums - EUR 60 892, 5% Latvijas valsts budžeta finansējums – EUR 3 582 un 10% pašvaldības līdzfinansējums – EUR 7 163.