Ventspils Digitālais centrs aicina vecākus piedalīties seminārā par drošību internetā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālais centrs aicina vecākus piedalīties seminārā par drošību internetā

Šogad, 8. februārī, Latvijā un vairāk nekā 170 valstīs visā pasaulē tiks atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena. Tās sauklis ir “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi. Ventspils Digitālais centrs par godu šai dienai organizēs semināru vecākiem par bērnu un jauniešu drošību internetā, kā arī dažādas aktivitātes Ventspils skolu skolēniem.

Laikā, kad bērnu un jauniešu vidū dažādas sociālo tīklu platformas ir tik populāras, vecākiem ir svarīgi zināt, kādu saturu patērē viņu bērni un ar kādu saturu dalās. Ikdienā vecāki nesaskaras un visbiežāk pat nenojauš, ar kādiem riskiem bērni un jaunieši saskaras interneta vidē, tādēļ, lai radītu vecākiem skaidrāku izpratni par interneta vidi un iespējamiem tās apdraudējumiem, otrdien, 8. februārī, plkst. 17:00 tiešsaistē norisināsies bezmaksas seminārs vecākiem “Kas slēpjas ekrāna otrā pusē?”.

Seminārā būs iespējams uzzināt vairāk par to, kas ir digitālā vide, digitālās paaudzes un sociālie eksperimenti. Sarunā ar vecākiem tiks akcentēti potenciālie riski un dažāda veida apdraudējumi internetā, piemēram, bērniem nepiemērots un kaitīgs saturs, kibermobings, sekstings, grūmings, greizais spogulis, tiešsaistes spēles, atkarības un citi. Semināra dalībnieki tiks iepazīstināti ar dažādiem digitāliem rīkiem, ko var izmantot, lai interneta izmantošana bērnam un jaunietim būtu drošāka. Tāpat vecākiem tiks sniegti padomi, kā rīkoties un kur meklēt palīdzību dažādās problēmsituācijās.

Semināru vadīs Latvijas Drošāka interneta centra lektore Sandra Magrina. Seminārs norisināsies tiešsaistē platformā ZOOM un tiešraidē Ventspils Digitālā centra Facebook lapā. Dalībniekiem semināra laikā būs iespēja uzdot lektorei visus sev interesējošos jautājumus. Lai piedalītos seminārā, nepieciešams reģistrēties šeit: adre.se/pieteiktiesseminaram. Pēc reģistrācijas dalībnieki saņems pieslēgšanās saiti semināram.

Savukārt Ventspils skolās Drošāka interneta dienu 4. un 7. klašu skolēni atzīmēs, piedaloties Ventspils Digitālā centra organizētajās lekcijās par drošu internetu. 4. klašu skolēniem lekciju vadīs drossinternets.lv lektore, savukārt 7. klašu skolēnus ar aktualitātēm droša interneta jomā iepazīstinās Ventspils Digitālā centra IKT resursu drošības pārvaldnieks Agris Krusts.

Lekciju noslēgumā klašu komandām būs iespēja piedalīties konkursā, kurā skolēni gan demonstrēs savas teorētiskās zināšanas par aktuālām droša interneta tēmām, piemēram, viltus ziņām, gan pildīs praktisku uzdevumu, darbojoties ar tehnoloģijām. Lai piedalītos lekcijās, jāaizpilda pieteikuma anketa, kas tiks izsūtīta Ventspils skolām.

Arī Digitālajā centrā, sākot ar 7. februāri, visas nedēļas garumā pulciņu norises laikā testu, spēļu, konkursu diskusiju un citos veidos tiks aktualizēta droša interneta lietošanas tēma.