Ventspils Digitālais centrs popularizēs spēļu dizaina apguvi skolā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālais centrs popularizēs spēļu dizaina apguvi skolā

Ceturtdien, 19. maijā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma atbalstīt Ventspils Digitālā centra projekta “Sesame – Mēs mācāmies spēļu dizainu” realizāciju.

Projekta ietvaros plānots izpētīt, kā datorspēļu dizaina mācību programma, kas integrēta vizuālās mākslas mācību stundā vidusskolā vai izveidots vienkārši kā mācību kurss, varētu veicināt interesi par datorzinātni, programmēšanu, kodēšanu un informācijas tehnoloģiju inženieriju skolas izglītības sākumposmā, mudinot jaunos talantus kļūt par apmācītiem profesionāļiem vai informācijas tehnoloģiju zinātniekiem. Plānots, ka dalība projektā būs pamats, lai startētu lielāka mēroga Erasmus+ projekta programmā “Inovāciju alianse”, kuram uzsaukums plānots 2022. gada vasaras sākumā.

Projekta “Sesame – Mēs mācāmies spēļu dizainu” ietvaros plānotas aktivitātes:

  • koncepcijas izstrāde sadarbībai ar skolotājiem, aicinot piedalīties skolas un skolotājus;

  • divu starptautisku semināru īstenošana (Ventspilī un Berlīnē) ar skolotāju un spēļu dizaineru līdzdalību;

  • divu pasākumu īstenošana Ventspils skolās, iesaistot skolēnus;

  • ieteikumu izstrāde turpmākām diskusijām par spēles dizaina integrēšanu skolu mācību programmās (gatavošanās Erasmus+ programmas “Inovāciju alianses” projektam).

Projekta galvenais partneris ir “BGZ Berliner Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit mbH” (turpmāk - BGZ). Projektā iesaistīti vēl divi partneri Ventspils Digitālais centrs un SIA “Playful Solutions” (Austrija). Ventspils Digitālais centrs ar uzņēmumu BGZ jau sadarbojies arī iepriekš, un ar tā palīdzību tika īstenots programmas “Interreg Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programma 2014 – 2020. gadam” projekts “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību”.

Projekta realizācijas ilgums – 18 mēneši, un tas ilgs līdz 2023. gada 31. augustam.

Plašāka informācija: https://www.bgz-berlin.de/en/projects-and-products/project-overview/sesame/