VIZIUM tehniski radošajās darbnīcās iepazīst ķēžu reakciju | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

VIZIUM tehniski radošajās darbnīcās iepazīst ķēžu reakciju

Pirmo divu zinātnes centra VIZIUM darbības mēnešu laikā īpaši pieprasītas apmeklētāju vidū kļuvušas tehniski radošās darbnīcas, kurās apmeklētāji, radoši darbojoties, iepazīst dažādus procesus un apgūst jaunas zināšanas. Kā pirmā radošo darbnīcu tēma apmeklētajiem tika piedāvāta “Ūdens pasaule”, savukārt līdz pat septembra beigām darbnīcās būs iespēja iepazīt ķēžu reakcijas principu un izveidot pašiem savu Rūba Goldberga mašīnu!

VIZIUM tehniski radošajās darbnīcās apmeklētāji var izaicināt sevi un savu prātu, pārbaudīt savus spēkus plānošanā, sadarbībā un radošumā, kopīgiem spēkiem veidojot Rūba Goldberga mašīnu. Rūba Goldberga mašīna ir ierīce, kura ļoti vienkāršus uzdevumus veic sarežģītā veidā, izmantojot dažādas secīgas darbības. Apmeklētāji šo uzdevumu veic ar lielu atbildību un entuziasmu un izmanto arī nestandarta risinājumus, veidojot Rūba Goldberga mašīnas gan uz krēslu torņiem, gan paklāja, gan galdiem.

Šī darbnīca lieliski parāda to, cik ļoti atšķiras cilvēku domāšana un pieeja situācijai, kad netiek dotas instrukcijas un nav noteikta rīcības plāna, tādējādi veicinot radošās pieejas izmantošanu un domāšanu “ārpus rāmjiem”. Lai arī katrai dalībnieku komandai izmantojamo materiālu komplekts tiek dots vienāds, līdz šim katrs rezultāts veidojies unikāls un īpašs.

Pateicoties pastiprinātai apmeklētāju interesei, tehniski radošās darbnīcas turpmāk norisināsies  katru dienu, sniedzot iespēju tajās piedalīties ikvienam interesentam.

Tehniski radošās darbnīcas “Ķēžu reakcija – Rūba Goldberga mašīna” norises laiki:

P. – S.

Sv.

13:00; 15:00; 17:00

13:00; 15:00

 

Iegādāties biļetes uz radošām darbnīcām, kā arī uz ekspozīcijas zālēm, zinātnes šoviem iespējams zinātnes centra “VIZIUM” kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: info@vizium.lv, VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājas lapā www.vizium.lv.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.