Veiksmīgi noslēgusies Ventspils Digitālā centra “Digitālā nedēļa 2023” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Veiksmīgi noslēgusies Ventspils Digitālā centra “Digitālā nedēļa 2023”

Noslēgusies Ventspils Digitālā centra rīkotā “Digitālā nedēļa 2023”, klātienē un tiešsaistē pulcējot vairāk nekā 300 dalībnieku. Digitālā nedēļa norisinājās Eiropas kampaņas “European ALL DIGITAL Weeks” ietvaros. Šogad Ventspils Digitālā nedēļa norisinājās 24. – 28. aprīlim, piedāvājot dažādus informatīvus un izglītojošus seminārus, apmācības un pasākumus, aicinot iedzīvotājus attīstīt digitālās iemaņas un aktīvāk izmantot digitālās tehnoloģijas un pakalpojumus, kā arī pievērst uzmanību drošībai internetā.

Šogad Digitālais centrs bija sagatavojis daudzveidīgu pasākumu programmu. Dalībniekiem bija iespēja apgūt gan praktiskas iemaņas digitālo rīku pielietošanā, gan uzklausīt dažādus ekspertu viedokļus, padomus un gūt jaunas zināšanas par dažādām ar tehnoloģijām saistītām tēmām. Ikvienam interesentam bija iespēja bez maksas tiešsaistē apgūt mājaslapas izveides prasmes ar platformu “Mozello” un apgūt dažādus noderīgus Microsoft Excel padomus un trikus. Savukārt pedagogiem bija iespēja piedalīties bezmaksas darbnīcā, kurā tika parādītas iespējas, kā datorikas elementus var integrēt mācību procesā jebkurā mācību priekšmetā, kā arī praktiski piemēri datoru un robotu izmantošanā mācību procesā. Digitālās nedēļas dalībniekiem tika piedāvāti gan klātienes, gan tiešsaistes pasākumi, tādējādi sniedzot iespēju piedalīties ne tikai ventspilniekiem, bet arī interesentiem no citām Latvijas pilsētām.

Vebinārā "Kā spert pirmos soļus IT virzienā?" interesentiem bija iespēja uzzināt par iespējām, bezmaksas apmācībām un resursiem, lai uzsāktu savu karjeru IT jomā. Savukārt vebinārā “Rīki viedierīču lietošanas ierobežošanai” bija iespēja saņemt ieteikumus kā organizēt pie viedierīcēm pavadīto laiku ģimenē.

Vislielāko interesi dalībnieki izrādīja par pasākumu Ventspils #TechUp, kas norisinājās klātienē Ventspils Digitālās transformācijas centrā un tiešsaistē. Pasākumā #TechUp ikvienam interesentam bija iespēja uzzināt par nozīmīgiem ģeopolitiskiem konfliktiem pasaulē, NATO 5. pantu, tā nozīmi, meliem un patiesību sociālajās platformās, uzzināt vairāk par kiberdrošību un mākslīgo intelektu, kā arī piedalīties diskusijās.

Tāpat 19. un 26. aprīlī iedzīvotājiem bija iespēja bez maksas izmantot Digitālā centra IT speciālistu pakalpojumus dažādu ar datoriem un viedierīcēm saistīto problēmu risināšanā.

Dalībniekiem pēc katra pasākuma bija iespēja saņemt lektoru sagatavotos materiālus, tostarp prezentācijas un saites uz noderīgiem resursiem.