Ventspils Digitālais centrs aicina pedagogus no visas Latvijas piedalīties digitālo prasmju pilnveides dienā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālais centrs aicina pedagogus no visas Latvijas piedalīties digitālo prasmju pilnveides dienā

Ventspils Digitālais centrs aicina skolotājus vasaras brīvlaikā veltīt laiku savai izaugsmei,  piedaloties pedagogu prasmju pilnveides dienā “Digitāli – tas ir vienkārši!”, kas būs piepildīta ar praktiskām, izglītojošām un radošām aktivitātēm, sniedzot ieskatu tehnoloģiju un mākslīgā intelekta rīku daudzveidībā un iespējās.

Izglītojošā un radošā diena pedagogiem notiks 13. augustā plkst. 10.00 - 18.00 Ventspils Digitālās transformācijas centrā un Ventspils zinātnes centrā VIZIUM. Pieteikties iespējams līdz 1. augustam, aizpildot anketu: www.adre.se/pieteiktiespedagogudienai.

Praktiskās nodarbības pedagogu apmācību dienā “Digitāli – tas ir vienkārši”:

  • Praktiska darbnīca “Mākslīgais intelekts stundu plānu un uzdevumu veidošanai”
    • Dažādu uzdevumu un mācību plāna izveide, izmantojot MagicSchool AI, Blackbox AI, Datorium AI.
  • Praktiska darbnīca “Interaktīvu darba lapu izstrāde ar MS Word”
    • Dalībnieki soli pa solim izveidos vairākas darba lapas, iekļaujot attēlus, tekstu un tabulas, izmantojot arī kopēšanas un ievietošanas funkcijas, kā arī iepazīsies ar dažādām veidnēm un iespējām, kas ļauj pielāgot darba lapas konkrētām vajadzībām, piemēram, rakstītprasmes, lasītprasmes vai rēķināšanas prasmju pilnveidošanai.
  • Nodarbība “Sociālo tīklu ierakstu veidošanas ieteikumi”
    • Skola un skolotājs medijos - ko publicēt un kā sagatavot. Viegli uztveramu, pamanāmu un vizuāli pievilcīgu sociālo mediju ierakstu izveide.
  • Nodarbība “Digitālā labbūtība”
    • Nodarbībā tiks aplūkoti paņēmieni, kā nodrošināt pozitīvu un veselīgu digitālo pieredzi, kas veicina labbūtību un emocionālo stabilitāti, izvairoties no negatīvām emocijām.
  • Reklāmdrukas darbnīca
    • Dalībnieki, izmantojot vizuālās apstrādes rīkus, veidos paši savus vizuāļus, ko pēc tam uzspiedīs uz krūzītes. Nodarbībā tiks apgūtas vizuālo noformējumu veidošanas prasmes un reklāmdrukas elementi.
  • Digitālā centra STEM izglītības labā prakse
    • VIZIUM pieredze, nodrošinot STEM izglītību - kā palīdzēt bērniem mācīties, izmantojot interaktīvus uzdevumus un praktiskos darbus.

Ar pedagogu dienas “Digitāli – tas ir vienkārši!” detalizētu norises plānu iespējams iepazīties šeit: www.adre.se/digitalivienkrasiprogramma.

Dalības maksa ir 73,57 EUR, kas ietver visas nodarbības, darbnīcas, pusdienas un kafijas pauzes. Mācību noslēgumā dalībnieki saņems Ventspils Digitālā centra apliecību. Vietu skaits ierobežots!

Papildu informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607. Aktuālā informācija par Digitālā centra piedāvājumu pieejama sociālajos tīklos Facebook un Instagram @vdcentrs, kā arī mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra rīkoto publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra mājas lapā, sociālajos tīklos, kā arī drukātajos izdevumos.