Ventspils Digitālais centrs aicina piedalīties bezmaksas tiešsaistes pasākumā “Mobilās tehnoloģijas un to pielietojums ikdienas dzīvē” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālais centrs aicina piedalīties bezmaksas tiešsaistes pasākumā “Mobilās tehnoloģijas un to pielietojums ikdienas dzīvē”

Mobilais telefons jau sen vairs nekalpo tikai kā saziņas rīks, bet gan apvieno visdažādākās funkcijas ikdienas dzīves atvieglošanai - pieeja internetam, rēķinu apmaksa, maksājumu karte, kalendārs, piezīmju blociņš, pasaules karte un ne tikai! Ventspils Digitālais centrs pasākuma “Pieaugušo izglītības dienas Kurzemē” ietvaros aicina ikvienu interesentu uz Tehnoloģiju pēcpusdienu, kurā tiks apskatītas mobilo tehnoloģiju sniegtās iespējas, kā arī drošības aspekti.

Tehnoloģiju pēcpusdiena “Mobilās tehnoloģijas un to pielietojums ikdienas dzīvē” norisināsies tiešsaistes platformā Zoom 11. aprīlī plkst. 16.00 – 17.30. Pieteikties iespējams līdz 10. aprīlim, aizpildot anketu šeit: www.adre.se/mobilaanketa.

Bezmaksas nodarbības saturs:

  • Mobilās tehnoloģijas ikdienas dzīvē:
    • Telefona plānotāja izmantošana – kalendāra un piezīmju aplikācijas ikdienas plānošanā un pierakstos.
    • Noderīgas aplikācijas ērtākai ikdienas organizēšanai.
    • GPS un kartes - Google Maps vai Waze izmantošana ceļojot, lai atrastu ceļa norādes, veikalus, restorānus u.c. vietas.
    • Mobilo maksājumu sistēmas – Google Wallet un Google Pay aplikācijas, lai saglabātu maksājuma kartes un veiktu maksājumus veikalā vai tiešsaistē, izmantojot viedtālruni, kā arī saglabātu veikalu klientu kartes.
  • Drošība un privātums mobilajās tehnoloģijās:
    • Parole un biometrija, lai aizsargātu savu viedtālruni un personas datus.
    • Datu aizsardzība un drošība - privātuma iestatījumi un drošība internetā (viltus zvani, e-pasti, SMS).
    • 112 aplikācija nelaimes gadījumos.

Lai piedalītos nodarbībās, nepieciešams dators, stabils interneta pieslēgums, pieeja Zoom konferenču programmai. Zoom pieslēgšanās saite tiks nosūtīta uz dalībnieka norādīto e-pastu pasākuma dienā.  Nodarbības vadīs pasniedzējs Didzis Ābele.

No 8. līdz 12. aprīlim Kurzemes reģiona pašvaldību pieaugušo izglītības koordinatori aicina ikvienu piedalīties pasākuma “Pieaugušo izglītības dienas Kurzemē” aktivitātēs. Dažāda formātu pasākumos iedzīvotājiem būs iespēja iepazīt pieaugušo izglītības daudzveidību Kurzemes reģiona pašvaldībās un apgūt jaunas zināšanas un prasmes. Visas piedāvātās aktivitātes ir bez maksas. Vienlaikus būs iespēja pieteikties uz individuālo konsultāciju par mācību iespējām savā pašvaldībā un visā Latvijā. Pasākuma “Pieaugušo izglītības dienas Kurzemē” mērķis ir veicināt iedzīvotāju iesaisti pieaugušo izglītības aktivitātēs un izpratni par mācīšanās nozīmi personīgai un profesionālai pilnveidei visa mūža garumā. Plašāk par pasākuma ietvaros piedāvātajām aktivitātēm: www.adre.se/kursikurzeme.

Papildu informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607. Aktuālā informācija par Digitālā centra piedāvājumu pieejama sociālajos tīklos Facebook un Instagram @vdcentrs, kā arī mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv.