Ventspils Digitālajā centrā viesojās Erasmus + programmas projekta partneri no Vācijas | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālajā centrā viesojās Erasmus + programmas projekta partneri no Vācijas

Erasmus + programmas projekta “Zinātne ikvienam!” ietvaros no 9. līdz 10. jūlijam Ventspilī viesojās projekta partneri no Vācijas skolas “Romain Rolland Gymnasium”, lai uzzinātu plašāk par zinātnes centra VIZIUM darbību izglītības jomā.

Vizītes laikā partneriem tika sniegts plašāks ieskats par zinātnes centra VIZIUM zinātnes šoviem, radošajām darbnīcām un apmācību programmām. Kopā ar Ventspils Digitālā centra pārstāvjiem norisinājās praktiskā darbnīca Vēja ģenerators. Tāpat kopīgi tika veikta projekta ietvaros izstrādāto ķīmijas eksperimentu analīze, lai nākotnē iekļautu vairāk šādus izglītojošus eksperimentus, izklaidējošu pasākumu ietvaros.

Romain Rolland Gymnasium” ir viena no vadošajām skolām Vācijā ar ievērojamiem sasniegumiem ķīmijā. Šī skola piedāvā specializētās mācību programmas ķīmijā, kas ietver padziļinātu teorētisko un praktisko apmācību un šīs skolas skolēni regulāri piedalās un gūst augstus rezultātus dažādos valsts un starptautiskos ķīmijas konkursos.

Pieredzes apmaiņas brauciens tika īstenots Erasmus+ programmas Maza mēroga sadarbības projekta “Zinātne ikvienam” ietvaros. Šis bija noslēdzošais no kopumā diviem plānotajiem pieredzes apmaiņas braucieniem, kas tika īstenoti projekta ietvaros. Pieredzes apmaiņas rezultātā tika izstrādāti jauni ķīmijas eksperimenti, kas paredzēti zinātnes centra VIZIUM izglītojošajiem zinātnes šoviem. Projekts tiek īstenots līdz 2024. gada 30. septembrim un tā kopējais finansējums EUR 60 000.